Sinuzita

Sinuzita

Mesajde Alexandra Sandu F » Lun Feb 21, 2011 4:33 pm

Am diagnosticata cu sinuzita nazala acum doua luni, am urmat varii tratamente dar fara un rezultat concret.
As dori sa stiu daca m-ar ajuta oxigenoterapia hiperbara, de cate sedinte as avea nevoie si care ar fi costul aproximativ al tratamentului.

Multumesc!
Alexandra Sandu F
 

Re: Sinuzita

Mesajde HBOT » Lun Mar 28, 2011 8:21 pm

Stimata Doamna,

atit antibioticile clasice (precum cele facute pina acum de Dvs.) cit si oxigenul hiperbar au efecte antibiotice dar specifice pe infectia pe care o aveti. Primar ar trebui sa stim germenii implicati in sinuzita Dvs., adica daca vorbim de o micoza cum este de ex. actinomicoza sau de o infectie cu macro sau microbacterii (de ex. chlamidioza sau micoplasmoza). In functie de aceasta tratamentul poate vari intre o saptamana si trei saptamani, iar schemele de tratament sint diferite. De asemenea si antibioterapia clasica functioneaza, dar nu si atunci cind este facuta dupa ureche. Adica intr-un fel se trateaza un streptococ si altfel o chlamidie!

Cu stima,
Dr. Ion
http://www.medicinahiperbara.ro/
Centrul de Medicina Hiperbara Constanta/Tg. Mures
0040241511022
HBOT
 
Mesaje: 376
Membru din: Sâm Noi 14, 2009 1:46 pm
Localitate: Constanta

Re: Sinuzita

Mesajde rain rose » Vin Iun 01, 2012 1:36 pm

Am fost diagnosticata (examen RMN) cu sinuzita sfenoidala. Dupa doua tratamente cu antibiotice, lucrurile nu s-au ameliorat. Din cercetari personale am aflat ca inflamarea sinusului sfenoidal poate fi de mai multe origini: virale, microbiene ori fungice. N-am primit nicio recomandare de a face vreo investigatie in sensul descoperirii naturii inflamatiei. Ar putea aceasta terapie ajuta? Cam care ar fi (min - max) durata tratamentului? Sunt necesare investigatii prealabile?
Multumesc anticipat pentru orice informatie.
rain rose
 
Mesaje: 1
Membru din: Vin Iun 01, 2012 1:28 pm

Re: Sinuzita

Mesajde HBOT » Vin Iun 01, 2012 7:01 pm

Cercetarile personale efectuate sint corecte, sinuzita nefiind altceva decit o infectie a sinusurilor, infectie care nu poate fi decit una cu bacterii, virusi, ciuperci (fungi) sau paraziti. In general sinuzitele cu probleme pot fi declansate de ciuperci, mai greu de diagnosticat si de tratat fiind cele cu ciuperci anaerobe. Acestea insa raspund foarte bine la HBOT. Sau pot fi declansate de bacterii obisnuite (de regula acestea sint sinuzitele purulente) sau microbacterii din gama micoplasmelor sau chlamidiilor, sinuzite care decurg cu ingrosarea mucoasei si un disconfort destul de mare. Fiecare astfel de sinuzita are un tratament specific, diferit in functie de patogenul care declanseaza infectia, in general o abordare "la plezneala" ducind la rezultate "la plezneala"

Un medic CLARVAZATOR stie fara sa cerceteze despre ce fel de sinuzita este vorba si astfel ca aplica ceea ce trebuie, dar daca nu functioneaza atunci poate ca ar trebui sa va adresati unui coleg cu mai putina viziune, care neavind capacitati supranaturale, TREBUIE sa faca o serie de investigatii simple pentru a vedea ce a determinat sinuzita si stabili o schema de tratament propice.

HBOT este o indicatie de electie pentru sinuzitele cu ciuperci anaerobe, situatie in care terapia se intinde pe cca 10 zile. De asemenea poate fi aplicata (optional) in sinuzitele purulente, datorita efectului de barbotare pe care il exercita compresia si decompresia, impreuna cu o antibioterapie corespunzatoare, putind astfel fi evitata punctia. In cazul infectiilor cu micro si nanobacterii se pot concepe scheme de poliantibioterapie care sa tina cont de HBOT, in special in otomastoiditele tuberculoase MDR sau in alte infectii ce necesita o poliantibioterapie indelungata. In astfel de situatii terapia hiperbara se poate intinde pe mai multe saptamani.

Cu stima,
Dr. Ion
http://www.medicinahiperbara.ro/
Centrul de Medicina Hiperbara Constanta/Tg. Mures
0040241511022
HBOT
 
Mesaje: 376
Membru din: Sâm Noi 14, 2009 1:46 pm
Localitate: Constanta


Înapoi la ORL

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator

cron