Lyme

Lyme

Mesajde c.moscu » Sâm Apr 23, 2011 8:52 am

c.moscu
 
Mesaje: 28
Membru din: Lun Feb 28, 2011 10:40 pm

Re: Lyme

Mesajde c.moscu » Sâm Apr 23, 2011 9:02 am

c.moscu
 
Mesaje: 28
Membru din: Lun Feb 28, 2011 10:40 pm

Re: Lyme

Mesajde HBOT » Sâm Apr 23, 2011 11:06 am

Link-urile publicate sint de o reala valuare, cu amendamentul ca publicatiile anglo-saxone se refera in special la Bb ss, al carui rol in patologia europeana este MINOR. Europa este in special parazitata de speciile AFZELI si Garini, alaturi de alte specii de borrelii, astfel ca ceftriaxona are un rol incert, sau ma rog, asta este parerea mea!

Cert este ca BORRELIOZA este ENORM subdiagnosticata, desi in ORICE CAZ de pareza de facial sau de paralizii cerebrale progresive (precum scleroza multipla sau scleroza laterala amiotrofa) ar trebui investigat cu cea mai mare seriozitate eventuala prezenta a spirochetelor! Numai printr-un diagnostic complet si actiuni ample putem limita rezervorul natural de borrelii, prin actiuni COORDONATE la nivel european atit in medicina umana cit si cea veterinara, pentru a limita riscul de infectie. ALTFEL in curind vom ajunge, asa cum noi parazitam aceasta planeta, si noi la rindul nostru sa fim parazitati de aceste specii de spirochete!
http://www.medicinahiperbara.ro/
Centrul de Medicina Hiperbara Constanta/Tg. Mures
0040241511022
HBOT
 
Mesaje: 376
Membru din: Sâm Noi 14, 2009 1:46 pm
Localitate: Constanta

Re: Lyme

Mesajde radu_sergiu » Lun Iul 18, 2011 12:47 pm

Buna ziua,

Am cateva nelamuriri referitor la acest subiect, daca se poate :

1. Daca boala Lyme este data doar de Borelia burgdorferi , atunci de ce ne mai intereseaza tipurile europene ? Exista in comunitatea acceptata stiintific cazuri de borelioza cu parazitii europeni ? Eu unul nu am gasit, poate nu m-am documentat cum trebuie....De altfel, toate spitalele, clinici private, etc au kituri doar pentru Borelia burgdorferi, ceea ce mi-ar confirma cumva speculatia. (adica Lyme = Borelia burgdorferi , restul nu conteaza sau nu sunt periculoase).
2 . De ce este recomandat Dr. Tatiana Rosca, neurooftalmolog din spitalul Sf. Pantelimon Bucuresti, ca un specialsit in astfel de cazuri, fiindca, eu observ ca specializarea dansei este alta ? Nu este ca si cum un medic pediatru s-ar ocupa de ortopedie ? Nu ar fi trebuit o specializare de boli infectioase, etc ?
3. De ce oare nici un spital privat/stat nu are microscop cu camp intunecat, ci numai cateva cabinete veterninare private ? Este asa de scump instrumentul ?
4. Din documentarea mea, inclusiv pe Wikipedia (este drept nu este nici pe departe o enciclopedie acceptata) se spune ca tratamentul cu camera hipebarica este ALTERNATIV si nici decum principal. (adica tot antibioticele raman sursa numarul 1 de combatere)
5. Daca aceasta boala se dobandeste asa de usor, eu cred ca intreaga populatie rurala ar trebui sa o aiba si cel putin jumatate din populatia urbana. Totusi, nu prea am auzit de foarte multe cazuri descopeite, decat pe ruta....cabinete veterinare.

Nu as dori sa interpretati acest post ca un "carcotas de serviciu", ci ca un posibil suspect de borelioza, care doreste sa-si clarifice anumite aspecte pentru inceperea tratamentului necesar.

Va multumesc si astept vesti de la d-voastra
radu_sergiu
 
Mesaje: 7
Membru din: Lun Iul 18, 2011 12:23 pm

Re: Lyme

Mesajde HBOT » Lun Iul 18, 2011 7:30 pm

V-am raspuns aici:

viewtopic.php?f=25&t=3863&p=4684#p4684

Cu stima,
Dr. Ion
http://www.medicinahiperbara.ro/
Centrul de Medicina Hiperbara Constanta/Tg. Mures
0040241511022
HBOT
 
Mesaje: 376
Membru din: Sâm Noi 14, 2009 1:46 pm
Localitate: Constanta

Re: Lyme

Mesajde c.moscu » Sâm Aug 13, 2011 8:21 pm

Imagini la microscopul in camp intunecat :
http://www.youtube.com/user/arina903#p/ ... SH1JFtTNZw

Am denumit filmul : "activitatile borreliei " pentru ca se observa clar o actiune a borreliei asupra celulei rosii . Puteti urmari cum "tracteaza " hematia de la stanga spre dreapta campului microscopic , apoi se " decupleaza " ca sa se fixeze in partea opusa a hematiei. Dupa cum ati putut observa, borrelia are un capat bifurcat (aspect de litera "Y"), de care se foloseste pentru a se cupla si decupla de membrana hematiei. Dupa recuplare, borrelia deformeaza membrana hematiei si devine rigida. In probele de sange ale persoanelor infectate cu borrelia, am vazut frecvent astfel de hematii cu "codita" rigida.
Se nasc o serie de intrebari:
-Ce importanta are in viata borreliei ceea ce am surprins pe film?
-Ce implicatie are asupra celulei parazitate?
-Cum se rasfrang asupra organismului bolnav aceste "capacitati" ale borreliei?
-Ce se intampla la nivelul celulelor sistemului nervos, articular,al celulelor inimii, pielii etc.,celule pe care nu le pot observa in vivo si in timp real?

Voi continua seria cu un alt film in care arat modalitatea prin care borrelia ia forma de "Y".
Intamplarea a facut ca prima oara sa filmez transformarea borreliei in "Y", apoi sa filmez cuplarea
c.moscu
 
Mesaje: 28
Membru din: Lun Feb 28, 2011 10:40 pm

Re: Lyme

Mesajde HBOT » Mie Aug 24, 2011 7:25 pm

Cred ca cel mai important aspect, poate al intregii hematologii, consta in faptul ca hematiile cu "codita" nu sint artefacte CI UN SEMN patognominic al borreliozei! Este interesant sa vedem in ce masura pe diferitele coloratii se pot vedea aceste "rachete de tenis", pentru ca daca se vad, NU MAI ESTE NEVOIE de microscopie in cimp intunecat in diagnosticul borreliei, si, daca as putea aprecia, aceasta descoperire, in materie de borrelioza, cred ca reprezinta o piatra de hotar. Astfel s-ar simplifica enorm screeningul la borrelii iar consecinta ar fi o apreciere corecta a gradului de infestare al populatiei.

Ce fac borreliile pe hematii sau in hematii, este greu de spus, dar arata capacitatile extreme de adaptare ale acestui parazit intracelular la conditiile gazdei parazitate.

ORICUM cred ca acest film ar trebui expus cit mai bine si trimis tuturor celor care se intereseaza de aceasta problema.
http://www.medicinahiperbara.ro/
Centrul de Medicina Hiperbara Constanta/Tg. Mures
0040241511022
HBOT
 
Mesaje: 376
Membru din: Sâm Noi 14, 2009 1:46 pm
Localitate: Constanta

Re: Lyme

Mesajde a.moscu » Mie Aug 24, 2011 8:06 pm

Coloratiile au fost preocuparea noastra majora in ultimul timp :
Iata ce am gasit:
Borrelia vincentl se vede pe frotiu direct colorat Giemsa.
Borrelia recurrentis si duttonii se vad la microscop la examenul direct in picatura groasa sau frotiu colorat cu Giemsa .
Aceste frotiuri se executa din sangele general , nu periferic.


In Merck scrie ca: " spirochetele pot fi identificate prin examinarea la microscop cu contrast de faza sau in camp intunecat , sau pe frotiu colorat Wright sau Giemsa . ( sange general nu periferic )
Pe frotiurile periferice coloratia acridin -oranj este mai sensibila decat Giemsa sau Wright.


In Harrison , la metode de identificare directa a bolilor infectioase , sunt indicate preparatele umede ca fiind cea mai simpla metoda directa." In sange proaspat se pot evidentia : microfilarii si spirochete .Preparatele umede examinate la microscop intunecat sau contrast de faza sunt utilizate pentru depistarea Treponemei si pentru a decela Borrelia sau Leptospira in sange ."
Pentru microscopia optica coloratiile Giemsa sau Wright ale sangelui periferic pot evidentia anumite bacterii si paraziti intra si extracelulari ( de exemplu Borrelia recurrentis , Plasmodium, Babesia sau Trypanosoma)

Continuam ...
a.moscu
 
Mesaje: 70
Membru din: Lun Feb 28, 2011 11:09 am

Re: Lyme

Mesajde a.moscu » Joi Aug 25, 2011 6:57 am

P.S.
Vom incerca intai sa coloram borreliile vaccinale .
Vaccinul este productie Bioveta si contine:
Composition - 1 ml:

Borrelia burgdorferi inact.:

* Borrelia garinii min. 3 x 108,0
* Borrelia afzelii min. 3 x 108,0
* 2% aluminium hydroxide gel, sodium merthiolate, buffered saline solution.

( !!! Vaccinurile pentru caini se fac pe baza tulpinilor europene , pentru Romania )

Pentru medici si pacienti :
Prima data , ca sa ne convingem ca borreliile se pot vizualiza la microscop am folosit picaturi din acest vaccin .
Concluzia faptica : SE POT VEDEA LA MICROSCOP.
Cele vaccinale sunt inactive si nu misca .
a.moscu
 
Mesaje: 70
Membru din: Lun Feb 28, 2011 11:09 am

Re: Lyme

Mesajde HBOT » Joi Aug 25, 2011 9:58 am

Dna dr., nu colorarea in sine a borreliilor este problema! Cei care vor sa caute borrelia, ca Dvs., le gasesc oricum. INTERESANT ar fi ca cei care nu cauta borreliile, cum ar fi laboratoarele de hematologie, atunci cind numara sau cauta eritrocite, din orice motiv, fara a avea nici cel mai mic gind in legatura cu o borrelioza, si vad aceste "RACHETE DE TENIS" sa traga un semnal de alarma pentru o potentiala borrelioza!

Cu stima,
Dr. Ion
http://www.medicinahiperbara.ro/
Centrul de Medicina Hiperbara Constanta/Tg. Mures
0040241511022
HBOT
 
Mesaje: 376
Membru din: Sâm Noi 14, 2009 1:46 pm
Localitate: Constanta

Următorul

Înapoi la FORUM PENTRU MEDICI

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator