invenţia profesorului Octavian Baltag din Iași

invenţia profesorului Octavian Baltag din Iași

Mesajde CristiC » Mie Iul 25, 2012 8:20 am

Profesorul Octavian Baltag este cercetător în cadrul Facultăţii de Bioinginerie Medicală din Iaşi.

citez din ziarul Adevărul, ediția online din 29 mai 2011, 08:11 | Autor: Vasilica Costîn , http://www.adevarul.ro/locale/iasi/Inve ... 51727.html

„O altă invenţie a profesorului Octavian Baltag este laboratorul de bioelectromagnetism unde se găseşte aparatură care depistează ----> depozite feroase din plămâni, ficat, inimă sau splină. Este asemănător electrocardiogramei, aparatul având capacitatea să identifice mai multe afecţiuni cardiace. 'Destinaţia sa este detectarea câmpurilor biomagnetice produse de activitatea bioelectrică a unor organe. Intenţionăm să corelăm unele afecţiuni cardiac cu semnalele biomagnetice împreună cu colegii noştri de specialitate', explică cercetătorul Octavian Baltag.”

Întrebare: în condițiile în care scafandri sunt expuși la respirare din butelii cu aer comprimat contaminat cu impurități precum oxizi de fier, este sau nu este utilă aparatura profesorului Octavian Baltag la completarea anamnezei atunci când scafandrul se prezintă la controlul medical periodic pentru obținerea aptitudinii de scufundare?
CristiC
 
Mesaje: 5
Membru din: Vin Dec 17, 2010 10:44 am

Re: invenţia profesorului Octavian Baltag din Iași

Mesajde octavian.baltag » Sâm Aug 11, 2012 8:58 pm

Subieectul este deosebit de interesant. depozitele feromagnetice din corp pot fi detectatein cazul unor meserii ca sudor, otelar, miner .
Pentru scafandri nu am intalnit nici un articol inca. Ar trebui facute niste calcule si experimente privind circulatia oxizilor.
Chiar sunt interesat si curios, aplicatie deosebit de interesanta.
Adresa mea este : octavian.baltag@bioinginerie.ro
octavian.baltag
 
Mesaje: 1
Membru din: Sâm Aug 11, 2012 8:47 pm


Înapoi la SCAFANDRERIE

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator