Terapia HBO pt Accident Vascular Cerebral (hemoragic)

Terapia HBO pt Accident Vascular Cerebral (hemoragic)

Mesajde George » Lun Sep 27, 2010 11:45 pm

Mama mea a suferit pe 20 august, anul acesta, un accident vascular cerebral (AVC hemoragic) si a fost internata la spitalul Elias , in aceeasi zi fiind si operata la emisfera stanga a creierului. In prezent mama mea este internata la clinica de Neurologie de la spitalul Elias, avand hemiplegie dreapta si afazie (vorbeste, dar neinteligibil - in ultimele doua saptamani a fost capabila sa raspunda de mai multe ori cu “da” la unele din intrebarile mele , iar o data a spus “ajunge” , in sensul ca se saturase cand i-am dat sa manance, iar astazi, pt prima data de la data AVC-ului mi-a raspuns cu "nu" can am intrebat-o daca mai vrea sa-i dau sa manance) .

Din data de 20 august 2010 am vizitat-o pe mama mea in fiecare zi. Din acest punct de vedere pot spune, atat pe baza a ceea ce am constatat eu insami, a ceea ce mi-au spus doamnele doctor de la sectia Neurochirurgie si sectia Neurologie, precum si pe baza a ceea ce mi-au spus asistentele medicale de la sectia Neurologie, ca mama mea a inregistrat unele progrese cum ar fi:

1. raspunde la comenzi;
2. uneori misca mana dreapta si piciorul drept;
3. de mai multe ori, in vizitele ce le-am facut dupa-amiaza, cand am facut gimnastica (miscari) cu mana dreapta si cu piciorul drept , am simtit (pentru cateva zeci de secunde) ca mama mea reuseste sa imi opuna rezistenta (ca si cum si-ar controla muschii);
4. intelege aproape tot ce i se pune
a. de ex. inainte sa-i dau sa manance ii spun ca doresc sa o ridic mai sus pe pat si sa isi puna mana stanga in jurul gatului meu ca sa o pot ridica, iar mama mea face acest lucru;
b. inghite (cu mancare) pastilele ce i se dau, dupa ce eu, sau asistentele ii adream rugamintea de a le inghiti;
c. una din asistente mi-a povestit ca a rugat-o pe mama mea sa intinda mana stanga pentru a-i lua teniunea, iar mamamea a acultat-o.

Azi am decoperit pe internet ca pt Accidentul Vascular Cerebral poate fi utilizata cu succes si terapia HBO (http://www.youtube.com/user/floringeorg ... _eYtpfqLtE ) si, cautand mai departe, am decoperit Centrul De Medicina Hiperbara Si Scufundari din Constanta.

Doresc sa primesc raspunsurile dvs la urmatoarele intrebari:

1. la centrul dvs terapia HBO poate fi aplicata si pt accidentul vacular cerebral (AVC) al mamei mele ?
2. cate cure de terapie HBO ar fi recomandabile ?
3. cate sedinte are o cura?
4. cat costa o sedinta / cura de terapie HBO ?
5. costul terapiei HBO ete decontat de Casa Asigurarilor de sanatate ?
6. centrul dvs ofera facilitati de internare sau trebuie sa gasesc cazare in Constanta pt a veni cu mama la terapie ?
7. care sunt formalitatile /documentele ce trebuie sa le efectuez/prezint pt ca mama mea sa efectueze terapie HBO la Centrul dvs ?

Multumesc anticipat pt raspunsurile dvs.

George
George
 
Mesaje: 1
Membru din: Lun Sep 27, 2010 10:59 pm

Re: Terapia HBO pt Accident Vascular Cerebral (hemoragic)

Mesajde HBOT » Mar Sep 28, 2010 2:22 pm

Stimate domn,

oxigenarea hiperbara poate fi aplicata atat in faza acuta a accidentelor cerebrale vasculare ischemice, cat si in fazele cronice ale leziunilor neuronale de diferite etiologii (accidente ischemice, hemoragice, hipoxie la nastere etc.). In Centrul de Medicina Hiperbara Constanta (CMHC) putem aplica oxigenarea hiperbara la pacientii neurologici atat in faza acuta, cat si in cea cronica indiferent de varsta deoarece dispunem de dotarea necesara. In cazul leziunilor neuronale cronice, hiperbara se aplica pe o durata de 2-3 saptamani zilnic, desigur in functie si de capacitatea pacientului de a efectua aceasta terapie. In continuarea terapiei se recomanda intrarea intr-un program sustinut menit sa combata deficitele sechelare (logopedie, kinetoterapie etc.). In momentul in care achizitiile in cadrul acestor programe incep sa scada se poate aplica, din nou, oxigenarea hiperbara pe cca. 10-15 sedinte. Necesarul de tratament ca si intervalul dintre seriile de terapie se stabilesc individual in functie de patologia fiecarui pacient.

Costul unei sedinte la CMCH este de 400 de RON si, deoarece oxigenarea hiperbara nu este luata in Normativul Cadru al M.S., nu beneficiaza de nici o subventia din partea C.A.S. C.M.H.C. nu are deocamdata capacitati de tratament spitalicesc, sedintele desfasurandu-se ambulatoriu. Centrul nostru are o colaborare cu Spitalul Judetean, sectia de Ortopedie si Spitalul Port, sectia de Chirurgie, astfel ca pacientii cu patologiile ii putem trata in timpul spitalizarii acestora, pentru celelalte specialitati insa, nu s-a conturat oportunitatea unei colaborari.

Pentru desfasurarea unei terapii de oxigenare hiperbara aveti nevoie de o evaluare medicala, care se efectueaza in CMHC, si o programare in prealabil la unul dintre telefoanele receptiei noastre.

Cu stima,
Dr. Ion
http://www.medicinahiperbara.ro/
Centrul de Medicina Hiperbara Constanta/Tg. Mures
0040241511022
HBOT
 
Mesaje: 376
Membru din: Sâm Noi 14, 2009 1:46 pm
Localitate: Constanta


Înapoi la Neurologie

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator