Pagina 1 din 1

atraxie

MesajScris: Joi Iul 22, 2010 7:38 am
de alx10mir
buna ziua, ma numesc Irina. mama mea a fost diagnosticata cu scleroza multipla, dar RNM-urile nu arata ca ar suferi de aceasta boala. Mai nou i s-a pus diagnosticul de atraxie si paralizie spastica.
Nu se mai poate deplasa. As dori sa stiu daca o terapie de oxigenare hiperbara i-ar fi de ajutor!!! Si daca da cum ar trebui sa procedam pentru a avea acces la acest tip de terapie.
Va multumesc !!!!!!!!

Re: atraxie

MesajScris: Joi Iul 22, 2010 10:35 am
de HBOT
Stimata Doamna,

pentru a putea stabili daca oxigenoterapia hiperbarica ar putea ajuta si mai ales in ce masura aceasta functioneaza si pe ce scheme ar trebui aplicata trebuie intii stabilit ce are mama Dvs.

Atit in SM cit si in PC ar trebui sa apara modificari pe RMN. Oricum NU RMN-ul este cel care confirma sau infirma cele doua diagnostice, ci constituie un element in stabilirea diagnosticului, sugerind un anumit tip de leziune. In primul rind trebuie sa vedem aceste RMN-uri pentru a ne pronunta daca diagnosticul pe care il aveti este unul corect, sau NU. De asemenea INAINTE de ORICE speculatie asupra vre-unui diagnostic, personal cred ca ar trebui intii excluse o serie de patologii infectioase care se CARACTERIZEAZA tocmai prin PARALIZII CEREBRALE PROGRESIVE cum este NEUROBORRELIOZA.

In acest sens v-asi recomanda un screening elisa la Parazitologia Spitalului Fundeni, Dr. Gogoasa, tocmai pentru excluderea acestei posibilitati. Telefonul Dr. Gogoasa il puteti afla de la receptia Centrului de Medicina Hiperbara Constanta.

Cu stima,
dr. Ion