Pagina 1 din 1

ASTIGMATISM HIPERMETROFIC

MesajScris: Mie Ian 06, 2010 9:38 am
de nicandra
Un an nou cu sănătate , împliniri şi succese!

De curând fetiţa mea a fost diagnosticată cu Astigmatism hipermetrofic.Ortoforie.Ambliopie.
Ieri a primit şi ochelarii cu lentilele recomandate pentru început ,urmând ca în luna martie să efectueze controlul recomandat.Sincer,nu cunosc nimic din sfera oftalmologiei ,eu neavând nici o problemă de vedere până acum!Medicul i-a recomandat ochelari de distanţă -permanenţi .Nu reuşesc să-mi conving fiica ,fire încăpăţânată, să-i poarte la şcoală!Aş dori o explicaţie detaliată a diagnosticului ,evoluţia acestuia în timp, dacă există alternative la ochelari,etc.Mulţumesc !

Re: ASTIGMATISM HIPERMETROFIC

MesajScris: Mie Ian 06, 2010 7:38 pm
de TRIFU LUMINITA MARIA
Buna seara,
Am si eu o fetita care ieri a implinit 15 ani si de la 1 an avem probleme oftalmologice. Cu ajutorul dl. dr Ion, d-na Rosca Tatiana - neorolog si oftalmolog de la Sf Pantelimon Bucuresti in decembrie a consultato si ceea ce in 14 ani nu am aflat am aflat luna trecuta. Mai exista sanse. Medicul de familie de acum 14 ani mi-a spus ca a suferit o forma de meningita si nimeni nu a crezut ca se poate asa ceva. Ani intregi am facut exercitii, operatie la ochi pentru stabism, acupunctura, cojoteratie. De la 6 ani nu mai vede decat pana la 1,5m cu ochiul drept. Dupa operatia de strabism care a reusit nu iti dai seama ca nu vede cu ochiul drept, dar ca orice copil nu vrea sa poarte ochelarii.
Eu cred ca orice incercare de avansare a medicinei conteaza foarte mult.
Numai bine,
Luminita Trifu

ATROFIE OPTICA LEBER

MesajScris: Lun Iun 18, 2012 8:37 pm
de nana76
Baietelul meu sufera de Atrofie Optica Leber. Stiu ca este vorba despre o boala genetica, care pentru Alex, in acest moment nu este confirmata 100 %.
Intrebarea mea ar fi daca terapia hiperbara ar putea avea ceva rezultate?

Re: ASTIGMATISM HIPERMETROFIC

MesajScris: Lun Iun 18, 2012 11:12 pm
de HBOT
Foarte probabil ca NU il poate ajuta si spun aceasta daca chiar se confirma acest diagnostic. Spun daca se confirma, deoarece intii trebuie sa confirmati diagnosticul si apoi sa discutati de aceasta afectiune.

In general nu puteti teoretic intreba daca un tratament sau altul ajuta intr-o afectieune sau alta, pina cind aceasta nu este confirmata, iar daca nu v-ati fi tratat la un medic cu calitati de clarvazator, probabil ca INTII ar fi facut o serie de analize si apoi ar fi discutat despre aceasta afectiune.

Asteptati sa se confirme afectiunea, iar daca nu se confirma vedeti ce alte investigatii puteti face pentru un diagnosrtic diferentiat, deoarece exista multiple cauze pentru otrofii optice, in afara de cele genetice.