Pagina 1 din 1

Cabinete unde se poate efectua microscopie in cimp intunecat

MesajScris: Mie Iun 08, 2011 7:37 pm
de HBOT
In Romania la ora actuala microscopie in cimp intunecat se poate efectua cu rezultate foarte bune in Bucuresti, in cabinetul medicului veterinar Dr. Moscu (0744337941) si in Constanta, in cabinetul medicului veterinar Dr. Epure (0745104106).

Microscopia in cimp intunecat este deosebit de utila in a evidentia spirochetele, ca o dovada ultimativa coroborata testelor imunologice (ELISA, WB etc). Prezenta unor spirochete in singele bolnavilor cu paralizii cerebrale progresive constituie o DOVADA INCONTESTABILA ca acei pacienti nu au SM sau SLA sau mielite sau tot felul de diagnostice unul mai stiintifico-fantastic ca si celalalt, ci pur si simplu o infectie nediagnosticata, o infectie care determina leziuni neuronale progresive, o infectie care se ia de regula de la hematofagi (capuse, dar si tintari, purici sau alte insecte ce se hranesc cu singe de mamifer) si care se poate da, prin hematofagi, tuturor din jur. Orice tintatar care musca un pacient purtator de borrelii are toate sansele sa se infecteze si sa infecteze la rindul lui atit pe cei din jurul purtatorului cit si pe cei ce locuiesc sau stau prin preajma acestuia, adica un ciine sau o pisica infectata cu borrelia sau babesia poate da membrilor familiei aceste zoonoze, dar si pacientul uman isi poate infecta animalele de companie.

Cele doua microscoape au o rezolutie de 1000 (ocular de 10 cu imersie de 100) si sint suficiente pentru efectuarea unui screening, dar un diagnostic diferentiat intre speciile de spirochete este destul de greoi. Oricum aceste microscoape au o rezolutie suficient de mare pentru a diagnostica fara dubiu prezenta spirochetelor, a hemobartonelei (micoplasma hemofelis) si a babesiei. De asemenea se pot evidentia si ehrlichiile cu ajutorul acestor doua microscoape.

IN CURIND in serviciul de parazitologie Sp. Funduni, sub conducerea Dl. Dr. Gogoasa va beneficia de un microscop in cimp intunecat ca o completare a imunologiei deosebite pe care acest serviciu o aduce in Romania, fiind unul dintre putinele laboratoare din Romania unde aceste analize se fac bine si rapid.

Cu stima,
Dr. Ion

Re: Cabinete unde se poate efectua microscopie in cimp intunecat

MesajScris: Lun Iun 20, 2011 8:55 am
de HBOT
In Institutul Fundeni, sectia de parazitologie, functioneaza deja un microscop in cimp intunecat. De asemenea la Tg Mures, in spitalul Nova Vita se va deschide un laborator de parazitologie dotata cu microscop in cimp intunecat si o sectie de terapie intensiva hiperbara.

Re: Cabinete unde se poate efectua microscopie in cimp intun

MesajScris: Lun Feb 06, 2012 2:39 pm
de HBOT
In Bucuresti in apropierea restaurantului Budapesta s-a deschis un laborator uman sub conducerea dr. Irina Butte, medic primar medicina de laborator, care face atit microscopie in cimp intunecat cit si WB-uri complexe din singe proaspat. In cursul acestei saptamani incep si programul cu publicul. Din ce am inteles urmeaza si PCR.

Momentan pentru WB se folosesc teste recombinate complexe pentru speciile de borrelia afzelii, garinii si burgdorferii s.s., urmand ca in scurt timp sa vina si teste cu 4/5 specii.

Nr. de telefon al laboratorului, numit Lyme diagnostic este 0213350395

Re: Cabinete unde se poate efectua microscopie in cimp intun

MesajScris: Dum Feb 12, 2012 10:45 pm
de HBOT
Si pagina de internet:

www.lymediagnostic.ro

Re: Cabinete unde se poate efectua microscopie in cimp intun

MesajScris: Mie Feb 29, 2012 7:26 am
de mihaim
In sfarsit se intampla si la noi ca in tarile civilizate....

Re: Cabinete unde se poate efectua microscopie in cimp intun

MesajScris: Mie Feb 29, 2012 7:27 am
de mihaim
P.S.
Am vazut emisiunea aseara dupa Antena 1 domnule doctor si va felicit ca ati iesit pe un post de televiziune sa dechideti ochii oamenilor