@Florina
v-am raspuns aici:
viewtopic.php?f=25&t=42&start=40
@a.moscu
D-na. Doctor Moscu NIH-ul desigur ca aduce in prim plan tot ce inseamna actual in medicina, dar nu in medicina ROMANA, ramasa undeva prin anii 70, iar asta asa cu indulgenta, ci in medicina occidentala. Imi amintesc ca acum vre-o trei saptamani eram in Cluj intr-o emisiune in direct pe TVR Cluj si discutam despre borrelii si borrelioza cind a fost invitat un medic infectionist de la un spital din Cluj, care a incercat sa explice, asa cam ce credea D-sa despre borrelioza! D-sa traieste cu IMPRESIA COMPLET ERONATA ca aceste spirochete sint atit de rare in singe incit nici macar n-au cum sa se se dea prin transfuzii sau intepaturi! Se pare insa ca sint atit de dese, incit pot fi filmate si circulind prin capilare, ESTE ADEVARAT ca daca si dispui de technica necesara.
ADEVARUL este ca pentru o lama de microscopie, atit eu cit si Dvs., folosim citeva (putine) MICROGRAME de singe. Acum asi dori sa explic ceva medicilor infectionisti romani care citesc aceste rinduri sa realizeze cam despre ce infectie discutam noi pe acest forum: un microgram este a mia parte dintr-un gram, care gram este cam a mia parte dintr-un litru de singe, in conditiile in care pacientii umani au citiva litri buni de singe si o cantitate de citeva ori mai mare de lichid interstitial. Cum borreliile pot trece din singe in interstitii si intracelular, daca ar avea o distributie uniforma atunci statistic ar trebui in singe sa avem o populatie cam de 5% a borreliilor dintr-un organism parazitat. Pe lama de microscopie a pacientului cu borrelii, adica pe aproximativ a 5.000.000 parte din singele acestuia, reprezentativ pentru 5% din populatia acestuia de borrelii, vedem uneorii MII de spirochete, chiar la unii pacienti cite una-doua spirochete la fiecare eritrocit! Este adevarat ca sint si cazuri unde aceste spirochete sint extrem de rare, dar daca pacientul are borrelii tot apar citeva pe o lama. De aceea am convingerea ca o buna parte din donatorii de singe, deoarece nu se testeaza la borrelii, doneaza singe cu borrelii cu tot! De altfel deseori, din rudele pacientilor cu borrelioza simptomatica, am intilnit pacienti cu borrelioza sigur pozitivi care donau singe!
DEFINITIV borrelioza se transmite prin transfuzii de singe sau prin preparate biologice ce au punct de plecare singe de om sau animal infestat si netestat! Iar aceste filmulete demonstreaza, inca o data daca era nevoie, cam cum circula aceste spirochete prin capilare.
Cu stima,
Dr. Ion