de TRIFU LUMINITA-MARIA » Vin Mar 18, 2011 6:26 pm
Buna seara,
Astazi am incheiat o noua etapa in recuperarea inceputa in luna octombrie 2009.
Marti 15.03.2011, m-am internat pentru a scoate placuta cu suruburi, de la tibie, ar fi trebuit sa-ma oprereze dl. dr. Enescu tot marti, dar eu ca un pacient "ascultator", am gresit deoarece am interpretat gresit cerintele dl. anestezist. Acesta mi-a spus sa numai manac din seara precedenta si sa beau apa. Asa am facut nu am mai mancat, dar am baut apa, pentru a nu se deshidrata organismul. De luni 14.03.2011, pana marti 15.03.2011 am baut 2 l, cu toate ca organismul meu nu este invatat sa bea atata apa, pe care am eliminat-o, dar pentru ca nu mancasem m-a luat durerea de cap. M-am plimbat pana la automatul de cafea pentru a lua un ceai, cand m-am intalnit cu dl Brodchin, pe care l-am intrebat daca pot bea un ceai si mi-a spus ca nu, nici macar apa. Afland ca am baut apa mi-a spus ca nu-ma anesteziaza, amanand operatia pentru miercuri. A doua zi miercuri dl. profesor Lupescu, dl. dr. Enescu, dl.dr Brodchin ma intrebau daca am baut apa. Am fost ascultatoare de la 8 seara nu am mai mancat nu am mai baut. Miercuri au fost 5 - 6 operatii, extactiile de materiale sunt lasate la sfarsit pentru ca sunt mai "usoare". Totul s-a desfasurat normal cu anestezie generala, de care am beneficiat ca urmare a hematoamelor pe care le-am avut la cap, dar dl anestezist ar fi preferat o anestezie locala. La anestezia locala colaborarea cu pacientul este mai buna fiind constient, dar daca te misti dupa rahie, poti ramane cu durere de cap. La anestezia generala pot interveni complicatii in ceea ce priveste inima. M-am trezit din operatie la 3 ore dupa aceasta, auzeam tot ce se intampla in jurul meu, dar nu puteam deschide ochii. Pe la ora 5 am reusit, imi era foame. Dupa anestezie poti bea foarte putina apa si un iaurt si putina paine foarte putina. Am avut interdictie la mancat mult pentru a nu vomita. Se pun perfuzii pana se elimina din organism anestezia. Este bine sa ai cu tine la operatie plosca si un pampars. A doua zi de la operatie ai voie sa cobori din pat cu ajutorul cadrului, dar te sprijini usor pe picior. Eu am ajuns la toaleta, apoi am cerut si o cafea. Ca medicament am avut Cefort si anticoagutant. Mi-a fost administrat la 12 ore. Dupa amiaza am mers cu cadrul circa 100 m. si mi-am pus gheata peste operatie. Operatia a fost facuta pe taietura veche exact cat este placa de mare, poate cu 1 cm mai mare. Ca durere este suportabila, mai zvagneste uneori, dar este totusi o taietura. Ce a fost greu a trecut. Acum urmeaza recuperarea. "Mersul pe jos face piciorul frumos!". Am fost fericita ca informatiile mele legate de fracura de tibie au fost citite si de alte persoane cu care m-am intilnit la spital si care le-au folosit pentru recuperare. Doresc tuturor celor care sufera o operatie sau se afla in spital Putere de lupta, pentru ca medicii si cei din jurul nostru fac tot ce pot, dar si noi cei bolnavi trebuie sa luptam cu boala. Sanatate si minte!