Pagina 1 din 1

Lombalgie

MesajScris: Vin Feb 25, 2011 2:02 am
de Tiberiu
Buna ziua! In urma unui efort fizic intens am ramas cu dureri lombare (fara afectiuni ale discurilor vertebrale), dureri ce au inceput sa scada destul de semnificativ prin efectuarea de exercitii de kinetoterapie.
As dori sa stiu daca aceste tratamente HBO pot ajuta la recuperarea mai rapida a musculaturii si ligamentelor lombare?
Va multumesc.

Re: Lombalgie

MesajScris: Vin Mar 04, 2011 11:08 am
de HBOT
Stimate domn,

oxigenarea hiperbara poate fi aplicata si ca tratament antialgic, anti-inflamator, dar din pacate, este un tratament mult prea scump pentru a-l putea aplica pe scara larga in conditiile in care exista o serie de medicamente cu un efect asemanator, mult mai ieftine.

Intr-adevar, oxigenarea hiperbara se aplica in special pentru sportivii de performanta, deoarece medicatie anti-inflamatorie, in marea ei majoritate poate fi considerata ca medicatie de dopping, pe de alta parte aceasta poate fi identificata in analizele de sange sau urina ale sportivilor. Hiperbara insa, este un anabolic puternic care imbunatateste capacitatea de efort a sportivului si nu este interzisa.

Astfel ca, in conditiile in care vorbim sportul de performanta, unde sunt foarte multi bani in joc, oxigenarea hiperbara este o solutie viabila, insa pentru restul populatiei acelasi lucru se poate obtine cu o serie de medicamente mult mai ieftine interzise insa sportivilor.

Cu stima,
Dr. Ion