Pagina 1 din 1

artrita septica

MesajScris: Mar Sep 07, 2010 9:08 am
de alinagavrilut
Buna ziua,
Am un baietel de 2 ani care s-a nascut la 7 luni jumatate si in spital a facut o infectie cu stafilococ auriu, din pacate medicii nu au stiut despre ce este vorba decat dupa 3 saptamani de la contactarea infectiei abia atunci primind tratamentul cu antibiotice corect. Mai tarziu cand el avea 8 luni ni s-a spus de catre medicul ortoped noi mergand forte des la spital deoarece s-a nascut si cu picior stramb congenital bilateral pentru care a fost pus in ghips, ca a facut atrita septica dupa nastere de la aceea infectie si soldurile sunt luxate , am inceput o noua serie de ghipsuri si pentru sold dar nu am avut nici un rezultat.De cateva luni am aflat ca si osul din mana stanga a fost afectat de infectie deja manuta este mai scurta decat dreapta .Medicul nostru nu are nici o solutie pentru mana iar pt.picioare ne recomanda iar ghipsuri lucru de care nu prea suntem incantati deoarece nici pana acum nu a dat rezultate nici pt.sold nici pentru talpa.As dori sa stiu daca in cazul noastru terapia hiperbara ne-ar ajuta si cum putem ajunge la dvs. Multumesc.

Re: artrita septica

MesajScris: Mar Sep 07, 2010 12:09 pm
de HBOT
Stimata doamna,

artrita septica este o indicatie pentru oxigenarea hiperbara, aceasta terapie avand atat un efect antiinflamator, cat si un efect antibiotic. Cazul descris de dvs. este unul complex si necesita o evaluare interdisciplinara, atat din partea nostra, cat si a unui pediatru, respectiv ortoped. Numai dupa un astfel de examen clinic si dupa evaluarea imagisticii efectuate ne putem pronunta asupra unei solutii terapeutice. Pentru acest lucru ne puteti contacta oricand, la numerele de telefon din Centru.

Re: artrita septica

MesajScris: Mie Sep 08, 2010 6:53 am
de alinagavrilut
Multumesc pentru raspuns. As dori sa stiu daca aceasta evaluare interdisciplinara se face in centrul dvs.sau trebuie efectuata in alta parte noi fiind din Zalau jud.Salaj.Daca va timit pe emailul afisat pe pagina de net ultimile filme facute de noi si scrisorile medicale puteti sa va pronuntati asupra unei solutii terapeutice.

Re: artrita septica

MesajScris: Joi Sep 16, 2010 11:33 am
de HBOT
Stimata doamna,

desigur ca ar fi cel mai bun inceput sa putem vedea o radiografie digitala, urmata eventual de CT-uri, RMN-uri etc., in functie de ceea ce vedem pe aceste investigatii. Poze nu ne trebuiesc deoarece nu ne ajuta cu nimic. Eu doresc sa fac o evaluare complexa si completa pe baza investigatiilor efectuate de dvs. nu pe baza concluziilor trase de alti medici. Ca sa ma intelegeti aceste filme (radiografii) sunt foarte utile, dar nu mai sunt conforme cu cerintele medicinei moderne. O radiografie digitala ofera mult mai multe informatii, ca sa nu mai vorbim ca este o metoda mai putin invaziva decat radiografia normala. In fuctie de aceasta putem hotara ce ne ajuta mai mult CT-ul sau RMN-ul sau alte investigatii pana cand putem stabili o conduita terapeutica completa, adecvata problematicii dvs. Altceva reprezinta medicina efectuata dupa ureche, si nu medicina moderna a anului 2010.

Cu stima,
Dr. Ion