coxartroza si gonartroza

coxartroza si gonartroza

Mesajde Simona » Mie Aug 18, 2010 11:37 am

Mama mea, Stavar Salomia are 71 ani si urmatoarele probleme medicale majore:
1. Coxatroza dreapta, gonartroza secundara dreapta- primele probleme de sold le-a avut in jurul varstei de 30 ani;demineralizare difuza; osteocondensarea platourilor dorsale; exactoze marginale incipiente la nivelul platourilor tibiale
2. cardiopatie ischemica dureroasa (tratamentul medicamentul a redus simtitor simptomele)
3. probleme neurologice: tremur esential (tulburari de sensibilitate profunda cu aspect de devertizare periferica)
4. hepatita cronica de la varsta de 28 de ani.

Toate acestea fac ca dansa sa se deplaseze cu dificultate afara, cu ajutorul unui baston, dar si asa exista riscul de a cadea oricand. In casa se sprijina intotdeauna de un dulap, masa, etc. pentru a se deplasa, dar uneori se impiedica de covor (pentru ca nu mai simte cu laba piciorului drept nimic si nici nu-l poate ridica bine) si cade. Are dureri foarte mari de sold si genunchi drept si o instabilitate accentuata, nu poate sta in picioare fara sa se sprijine.

Va rog sa-mi spuneti daca tratamentul hiperbaric ii poate ameliora starea generala si poate face posibila o eventuala protezare a soldului si genunchiului. Poate fi aceasta operatie facuta in Constanta si cu ce costuri financiare? Mentionez ca in anul 2004 am internat-o in Galati tot datorita durerilor puternice si ni s-a spus ca nu poate fi operata din cauza problemelor la inima.
Simona
 

Înapoi la Ortopedie

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator