REZULTAT EXAMEN RMN

REZULTAT EXAMEN RMN

Mesajde gostincristian » Mar Iul 27, 2010 4:40 pm

BUNA ZIUA!
AS DORI UN SFAT DE LA D-NUL DOCTOR BOGDAN CRISTIAN ION
ACUM 5 ZILE AM FACUT UN RMN LA SOLDUL DREPT
REZULTAT:Examenul IRM,STUDIUL NATIV AL BAZINULUI OSOS EVIDENTIAZA MODIFICARI DE SEMNAL DE TIP EDEM OSOS(hipersemnal IR,T2 FS si semnal hipointens neomogen T1) la capul si colul femural drept; acestea se extind din regiunea intertrohanteriala si la intreg colul femural,partial la capul femural,exceptand cadranul postero-superior al acestuia.Prezenta unei lame de fluid intraarticular in zona invecinata fosetei ligamentului rotund si in jurul acesteia precum si in jurul colului femural.Nu sunt vizibile modificari de forma si/sau contur ale suprafetelor articulare.
CONCLUZII/RECOMANDARI:Anomalii de semnal la capul si colul femural drept.D.d intre:edem tranzitor posttraumatic si NACF la debut.
Mentionez ca am 41 ani iar de circa o luna jumatate schiopatez cu piciorul drept fara a fi avut un traumatism
MULTUMESC ANTICIPAT SI ASTEPT RASPUNSUL DUMNEAVOASTRA!
gostincristian
 

Re: REZULTAT EXAMEN RMN

Mesajde HBOT » Mar Iul 27, 2010 5:51 pm

Stimate pacient,

examenul RMN efectuat de dvs. este sugestiv pentru diagnosticul de necroza aseptica de cap femural, insa din cele descrise de dvs. (secventele efectuate) este insuficient pentru a putea efectua o stadializare. Extinderea zonei de edem osos, cu exceptia cadranului postero-superior poate sugera un stadiu incipient, de asemenea semnalul hipointens neomogen pe secventa T1. Absenta sau prezenta modificarilor de semnal in secventa PD afec diferenta dintre stadiul II si III. Din ceea ce descrieti dvs. probabil ca va aflati intr-un stadiu II, dupa ce vom vedea CD-ul dvs si vom face o evaluare ne vom putea pronunta mai exact. Acest lucru este deosebit de important deoarece din punct de vedere al duratei terapiei, diferenta dintre stadiul I si stadiul III poate fi de mai bine de 30 de sedinte, daca in stadiile incipiente 0 si I, necesarul de terapii este intre 10-20 de sedinte, in stadiul III pot fi uneori peste 40 de sedinte necesare.

Diagnosticul de necroza aseptica impune DE URGENTA urmatoarele:
- evitarea incarcarii articulatiei afectate: evitarea mersului si a deplasarii fara sprijin pe articulatia afectata (folosirea carjelor sau a cotierelor), de asemenea, evitarea ridicarii de pe marginea patului sau de pe scaun pe piciorul afectat, puteti face acest lucru sprijinindu-va in maini.
- acumularile lichidiene la nivelul ligamentului rotund si a capsulei articulare constituie un factor suplimentar de ingreunare a circulatiei capului femural. Combaterea acestei inflamatii se realizeaza cel mai eficient miscand articulatia, numai ca dvs. nu avetri voie sa calcati pe ea, de aceea, in astfel de cazuri inotul constituie o alternativa de miscare deosebit de importanta.

In functie de imaginile achizitionate in cadrul examenului RMN (prezente pe CD-ul dvs. ne putem pronunta asupra stadiului in care va aflati, iar in functie de acesta asupra duratei terapiei.

Cu stima,
Dr. Ion
http://www.medicinahiperbara.ro/
Centrul de Medicina Hiperbara Constanta/Tg. Mures
0040241511022
HBOT
 
Mesaje: 376
Membru din: Sâm Noi 14, 2009 1:46 pm
Localitate: Constanta


Înapoi la Ortopedie

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator