fractura calcaneu stg.

fractura calcaneu stg.

Mesajde iva63 » Lun Iun 20, 2011 12:41 pm

Pe data de 2.06.2011 am fost operat la calcaneul stg,mi-sa pus o brosa si substanta osoasa,pe data de 14.06.11 mi-sa
inlocuit aparatul gipsat cu unul sub geniuchi,urmaind ca pe data de 14.07.2011 sa ma prezint sa fie eliminat gipsul urmind sa
mi sa faca o radiografie,de cite sedinte de oxigenare hiperbara am nevoie pentru o vindecare mai rapida.
Mentionez ca am fost operat la SANT.EFORIE-SUD

cu stima,
iva63
iva63
 
Mesaje: 1
Membru din: Lun Iun 20, 2011 12:27 pm

Re: fractura calcaneu stg.

Mesajde HBOT » Lun Iun 20, 2011 5:22 pm

Indiferent unde ati fost operat pentru a ACCELERA o vindecare, o terapie, ori care ar fi aceasta, TREBUIE aplicata inaintea inceperii vindecarii si nu dupa terminarea acesteia.

In cazul fracturilor oxigenarea hiperbara permite reducerea edemului osos sau chiar impiedica formarea acestuia pe linia de fractura sau dupa operatia de osteosinteza, edem ce intirzie vindecarea (calusarea) cu citeva saptamani. De regula necesarul de terapie este intre 4 si 10 sedinte, in functie de gravitatea fracturii, numarul fracturilor, osul afectat si particularitatile pacientului (virsta, sex, eventuale boli metabolice).

Dupa o fractura sau dupa osteosinteza apare acest edem osos care marcheaza etapa inflamatorie a formarii calusului, etapa care in majoritatea cazurilor TRECE de la sine in citeva saptamini. Daca se scapa de aceasta perioada (cu ajutorul hiperbarei) atunci fractura se caluseaza mai repede si recuperarea este mai putin problematica. Ca sa putem insa sari peste aceasta etapa trebuie sa ne situam cu hiperbara imediat dupa fractura sau osteosinteza, la maxim citeva zile, in nici un caz 3 saptamani dupa fractura (exceptie sint fracturile multiple cu traiect complicat cind si la 3 saptamani se mai pot obtine rezultate semnificative).

De aceea, daca totul decurge bine, in cazul Dvs rolul hiperbarei este unul modest, dar desigur ca o puteti aplica cind veti scoate brosele pentru o vindecare rapida (in astfel de situatii se fac citeva sedinte). Desigur ca daca apar complicatii atunci o parte dintre acestea pot beneficia de aportul oxigenarii hiperbare. In special necroza astragalului poate fi o consecinta a traumatismului gleznei. Aceasta poate apare ca urmare a afectarii vascularizatieie talusului si cel mai bine se observa cu ajutorul unui RMN de control care este optim sa se efectueze la o luna si jumatate de la accident. Daca apare edem pe astragal, acesta evolueaza spre necroza si trebuie tratat, daca nu atunci fractura se va vindeca de la sine.

Cu stima,
Dr. Ion
http://www.medicinahiperbara.ro/
Centrul de Medicina Hiperbara Constanta/Tg. Mures
0040241511022
HBOT
 
Mesaje: 376
Membru din: Sâm Noi 14, 2009 1:46 pm
Localitate: Constanta


Înapoi la Ortopedie

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator

cron