D-nul Dr Ion,
Sora mea este diagnosticata cu neuroborrelioza, i-am refacut acum analizele (RNAT, wb pt afzelii si garinii), pozitiv pe afzelii si garinii.Din luna noiembrie 2011 a inceput antibioterapia.Infectia este cronica, in 1999 a fost diagnosticata cu SM.La inceputul antibioterapiei prezenta afectiuni neuro, se putea deplasa, insa numai cu sprijin. In primele luni de antibioterapie au fost recuperari, nu semnificative, dar vizibile. In luna decebrie putandu-se chiar deplasa singura.De la inceputul anului 2012 starea s-a inrautatit semnificativ, de atunci fiind in incapacitate de locomotie.Isi poate misca membrele, poate face anumite exercitii, dar in momentul de fata nu poate sta nici macar in sezut nesprijinita.De aprox 3 saptamani am semnalat o imbunatatire, nu-i mai tremura absolut deloc partea dreapta.Astfel ca a renuntat total la Lioresal.
Consderati ca in situatia asta terapia hiperbara ar putea-o ajuta, cel putin intr-o oarecare masura? Este indicat ca, urmatoarea cura de antibioterapie sa fie combinata cu un nr de sedinte (pe care, daca va fi cazul, le veti stabili Dvs, desigur) de terapie hiperbara? Terapia hiperbara se poate face in orice conditii, sau trebuiesc indeplinite anumite criterii? Dealtfel, saptamana viitoare vom ajunge la consultatie la Dvs.