Pagina 1 din 1

deficit de atentie si intarziere verbala varsta 6 ani

MesajScris: Lun Iul 11, 2011 7:53 pm
de simi
Buna ziua. Am un baietel care implineste 6 ani si singurul diagnostic care i s-a pus a fost intarziere verbala. a urmat mai multe terapii inclusiv ABBA 1 an de zile, tratament cu cerebrolizin, tanacan, risataron. are un bagaj de 10-15 cuvinte ( cuvinte simple: mama, tata, pipi, papa, baba, mimi...), i-am facut toate analizele: rmn, encefalograma, auditiv, toate au iesit bine, dar totusi nu vorbeste. comunica non-verbal, interactioneaza cu copiii, se uita in ochii tai, intelege ce i se spune, culorile, mare/ mic. nu stim ce sa mai facem. va rog sa ne dati un sfat. am schimbat 5 logopeti. motricitatea fina pe partea dreapta are un deficit, la piciorul drept are plafus, zambeste, are simtul umorului, jucaus, cere sa i se acorde atentie. suntem din petrosani huneadoara. venim si pana la constanta daca ne puteti ajuta. multumim. asteptam raspuns. ( nr de contact : 0730.072.629).

Re: deficit de atentie si intarziere verbala varsta 6 ani

MesajScris: Dum Aug 21, 2011 10:21 pm
de HBOT
@simi
Oxigenarea hiperbara in cazul unor intirzieri motorii sau de limbaj, la fel ca si in cazul tulburarilor pervazive, poate fi desigur aplicata, chiar cu rezultate bune, DAR in nici un caz ca si terapie unica ci coordonat in cadrul unui concept terapeutic complex care sa tina cont de deficitele copilului. In primul rind trebuie o evaluare neuropsihiatrica a copilului, apoi in functie de deficitele prezente, intrarea intr-un program de kinetoterapie adecvat deficitului motor si intr-un program complex de logopedie structurata, preacum cea din cadrul ABBA de ex.

Numai dupa stabilirea acestui program putem intervenii cu serii de oxigenoterapie hiperbara, pentru a eficientiza ceea ce faceti deja. FARA acest program, efectele terapiei hiperbare sint modeste.

Detalii puteti obtine oricind in receptia Centrului de Medicina Hiperbara Constanta

Cu stima,
Dr. Ion

Re: deficit de atentie si intarziere verbala varsta 6 ani

MesajScris: Joi Iul 18, 2013 12:28 pm
de lauramm
buna ziua si bine v-am gasit .
Am un copilas cu retard psihomotor usor si vreau sa stiu cat costa sedintele , nu am gasit nicaieri o lista de preturi ceea ce mi se parea normal , pentru ca de vrut e clar ca orice parinte cu un copil cu probleme vrea sa faca ce e mai bine pt puiul lui dar sa stim si cat costa .Cum pot afla?